⚪ משלוח חינם ברכישה מעל 299 ש”ח! ⚪

הרבה דובר על הנקה והסיבות להניק, ולא מעט אני שומעת יולדות השואלות אותי – האם הוא מקבל הכל? האם הוא מקבל מספיק? להלן התייחסות קצרה לנושא ההנקה – הפעם מהזוית התזונתית.

אז מדוע הנקה?

*הרכב חלב האם משתנה במהלך תקופת ההנקה, תוך שהוא מתאים עצמו בדיוק לשלבי הגדילה של התינוק. חלב פרה אינו מתאים לצרכיו של התינוק האנושי ומכיל פי 2.5 יותר חלבון.

כמו כן, היחסים בין חלבוני החלב – קזאין וחלבוני מי הגבינה שונים ממה שקיים בחלב אם ולכן אלה עשויים להכביד על כליותיו של התינוק שטרם הבשילו.

*ככל שהתינוק גדול יותר כך הוא זקוק ליותר קלוריות. כוח היניקה ושאיבת החלב שלו עולה וכך גם

יכולתו לעכל ולעבד כמויות גדולות יותר של חלב. תינוקות קטנים מסתמכים בעיקר על נפח החלב הקדמי שהוא זמין וקל יותר להשגה, אולם רזה יותר. הם נוטים לאכול כמויות קטנות לעיתים קרובות, בין השאר כדי לחסוך במאמץ ולשמור על כוחותיהם.

*חלב אם עונה בד”כ על מרבית צרכי התזונה עד לגיל ארבעה עד שישה חודשים – לויטמינים הנמסים בשמן ישנם מאגרים בגוף (A E D K) כמו גם למינרלים, אך אספקת הויטמינים הנמסים במים תלויה בתזונה השוטפת. לכן, יש לשים דגש בתזונת האם על קבלת אבץ, ברזל, סידן, ויטמיני B , ו – C.

הנקה והסיבות להניק מכילים גם : הלקטופרין, חלבון קושר ברזל המצוי בחלב אם.

*חלב אם קל יותר לעיכול – “גבישי חלבון” הנוצרים בתהליך ההתקרשות של חלב אם קלים לעיכול ומתפנים במהירות דרך המעי.

בזכות האולגוסכרידים – מרכיבי סוכר הקיימים בחלב אם – מוגבר שגשוג חיידקי החלב הידידותיים במעי. הסביבה החומצית שיוצרים החיידקים תורמת לתנועתיות המעי ובכך מקלה על היציאות.

לכן, תינוקות יונקים אינם סובלים בד”כ מעצירות.

היניקה נותנת לנו את השיעור הטוב ביותר בתזונה ובאכילה נכונה. יש בה איזון תזונתי מדוייק, 

התורם למימוש פוטנציאל התפתחות הגוף והמוח ומאפשר לנו ללמוד על החשיבות המכרעת של הקשר הבין אישי.

*הורמונים הלוקחים חלק בהנקה – אוקסיטוצין להזרמת החלב, ופרולקטין לייצור החלב.

הגירוי המוחי ליצירת החלב נוצר הן מפעולת מציצתו של התינוק, והן מהרגשתה של האם שגם היא תורמת להפרשת החלב.

עצם הרצון והמחשבה על הנקה, בכיו של התינוק, יכולים לעורר הפרשת חלב.

תהליך ייצור החלב פועל על עיקרון של ביקוש והיצע. ככל שמוצצים יותר כך נוצר יותר חלב. ההנקה על פי צורכי התינוק תביא בעקבותיה ייצור חלב בכמות ובתדירות הדרושה לתינוקך.

מצבי סטרס (עקה), תזונה לקויה ומחסור בנוזלים ותנאי מחלה – אלו יכולים לגרום להפחתה משמעותית בייצור החלב.

על האם לדאוג לתזונה עתירת אנרגיה, חלבונים, חומצות שומן, כדוגמת פירות יבשים, אגוזים למיניהם (אגוזי מלך, קשיו, מקדמיה), טחינה, ירקות ופירות וכן לדאוג לשתייה מרובה ולמנוחה על מנת להשביח את החלב ולאפשר ייצור מספק של חלב המתאים לצרכי התינוק.
במקרה הצורך, ניתן להיעזר בצמחי מרפא ותוספי תזונה על מנת להגביר את ייצור החלב.

הנקה והסיבות להניק מקבלים סיוע מצמחי מרפא המסייעים להגברת חלב אם:

לסיכום
תערובת צמחים זו הקיימת בפורמולה מאמי בסט, תורמת להגברת ייצור חלב אם, ולא פחות חשוב, מגינה על מאגרי הברזל ותורמת לספיגתו, ומסייעת לאיזון תפקוד מערכת העצבים ומערכת העיכול.

הפורמולה מוגשת במיצוי אלכוהולי, מה שמאפשר זמינות ביולוגית מירבית ופעילות מהירה של המרכיבים הפעילים. כמו כן, ניתן למהול אותה במשקאות קרים או חמים.

בברכה
מיה צור – ריינר
תזונאית מוסמכת בגישה הטבעית
מדריכת כושר גופני ובריאות
הדרכת ילדים נוער ומבוגרים

עגלת קניות0
There are no products in the cart!
דילוג לתוכן